F07
Header
Md 2018 06 14 08.26.13

Genrep inför herrVM

14 jun, 2018
​Inför stundande VMFest för vårt herrlandslag i fotboll, körde vi en intensiv söndag med dubbla matcher på bortaplan. Vi ville såklart omfamna sommarledigheten med en skön känsla och visa herrarna att det går att göra mål. Läs mer

Söndagsstek

7 jun, 2018
Vadå match söndag? Vi har ju bara matcher tor-lör???? Läs mer

Fotbollshelg med smak av sommar

7 maj, 2018
En härlig fotbollshelg med både hemma och bortamatch Läs mer

Äntligen är säsong 2018 här!

15 apr, 2018
En vårhelg med två vänskapsmatcher som kickstart inför Sanktan. Läs mer

Kämparinsats 2.0

18 sep, 2017
Bortamatch i Åkersberga - kan man tillbringa en tidig lördagsmorgon i september på bättre sätt? Svaret från chaufför, materialare och tillika hejarklack Elisabet är ett rungande NEJ. Vilket drama och kämparinsats! Läs mer

Kämpari

18 sep, 2017
Md 3

Sista matchen innan sommaruppehåll - V I N S T

11 jun, 2017
Juni, eftermiddag, fotboll, glädje, kämparanda - kan det bli bättre? Läs mer
Md 1

Fångarna på Kastellet

11 jun, 2017
En plan, i en gryta gjorde att krafterna tröt och en orättvis förlust blev ett faktum Läs mer

Spela kvalserien med U15

20 dec, 2022
Sm square fk bromma logga
FK Bromma gör nu en satsning på ungdomssidan. Säsongen 2023 kommer vi att ha ett U15 som kvalar till P16, ett U16 som kvalar till P17 och ett U19 som tävlar i regionalt för att ta en plats i U19-Superettan. Läs mer

FK Bromma U16!

19 dec, 2022
Sm square fk bromma logga
Med glädje kan vi annonsera att bildandet av ytterligare ett U-lag i FK Bromma, nämligen U16. Vi hälsar våra nya vänner varmt välkomna till oss! Läs mer

FK Bromma U15!

9 dec, 2022
Sm square fk bromma logga
FK Bromma är glada att kunna presentera att vi har ett U15 lag som ansluter till oss per omgående. Varmt välkomna! Läs mer

Dubbla segrar i cupspelet även för herrlaget!

5 dec, 2022
Sm square sthlm cup herrlaget
Herrlaget gjorde precis som damerna och vann sina två första matcher i cupspelet, vilket gör att en spännande fortsättning stundar efter årsskiftet. Läs mer

Dubbla triumfer i Victoria Cup!

23 nov, 2022
Sm square dam  smo
Damlaget stod för dubbla triumfer i de två inledande omgångarna av Victoria Cup. Efter två vinster väntar nu tredje omgången efter årsskiftet. Läs mer

U19 spelar regionalt 2023!

23 nov, 2022
Sm square u19
Under sin första säsong i det grön-svarta matchstället, levereras det direkt. U19 gör en bra säsong i kvalserien till P19 och placerar sig på en plats som betyder spel i P19 regional 2023. Läs mer

P06 Vinner sin serie!

23 nov, 2022
Sm square 316173954 705262257600396 6469857948006055678 n
Stort grattis till våra pojkar 2006 som vann sin serie i S:t Erikscupen. Läs mer

Succé för Camp 168!

24 aug, 2022
Sm square camp 168
Camp 168, vilken grej! Det är första året vi kör campen och det blev succé direkt. Läs mer
Md october 2015
VÄLKOMMEN TILL F07!
Md 2016 01 16 11.05.34
Inomhusträning under vintermånaderna

2016-04-28

Hemmavinst 3-1

Toppen! Bra jobbat, vi är nog bäst i regn.

/Coach Hammarbäck

2016-04-30

Match borta mot Spånga.

Första riktigt varma vårdagen.

Match inomhus!!!

Vi formerade laget efter modellen back en halvlek.Forward en halvlek. Melawit i mål hela matchen.

Ledord och fokus på aggressivitet och knytnäven där en knuten sådan symboliserar ett samlat försvarsspel och en spretande hand ett anfallsspel där vi sprider ut oss.
Första halvlek fungerade mycket bra både vad gäller positioner och aggressivitet. Andra halvlek blev till en början kycklingkaos men det blev bättre.

Förlust med 4-0 och sista 10 minuterna var vi 5 på plan vilket jämnade ut det hela betänkligt. Bra regel.

Bortaföljet var stort starkt å positivt, vilket laget tackade för med en springande våg.

Calle, tack för idag.

Nya tag i veckan som kommer. Det finns utvecklingspotential i det aggressiva presspelet med överbelastande i diamantformationt;

//Coach Klintberg

2016-05-12

Hemmamatch mot VIksjö Torsk 1-5

"Kämpa och att ställa upp för varandra" var dagens fokusområden.
Ingen ville stå i mål, men Melawit och Ella ställde upp trots att de var ledsna över det och då hakade vi på med att föra in "ställa upp" som fokusområde.
Ingen domare trots påringning, men Pia löste biffen genom att muta domaren från matchen innan med 120:-.

Matchen började med en krock där FK:s 4:a pysslade om "de krockande" medans Viksjö dammade in 1-0 efter 30 sekunder.
Vi hade med Margeritas hjälp 5 frilägen, men hon avlossade bössan lite tidigt så vi kammade noll under första.
Däremot så upplevde vi 2 st...straffar!!! Båda mot oss och båda för ytterst ofrivilliga hands, men första straffen sköts över!! Å andra räddades med bravur av Melawit.
Kapten Stina samlade sina medsystrar och vred upp tempot under andra. Viksjö agerade likadant och första halvleks mästerliga målvakt visade sig vara än vassare ute och dundrade in 2 eller 3kassar i andra.
Melawit valde att stå kvar till Ellas stora glädje.

Vid 0-4 målet skadade sig Melawit och Ella ställde upp och stod sista fem minuterna. Melawit hämtade sig efter att Musse utfört mirakelkur.
Leia krutade in en tåpaj innan Viksjö avslutade som de började med ett mål i boxen. Tjejerna kämpade, ställde upp och hjälpte verkligen varandra.

Tack för idag Pia. På lördag krossar vi Ekerö!

//Coach Klintberg2016-05-19

Hemmamatch mot Ursvik: 0-1

Solen var där om än lite dold. Domaren var också där, denna gång. En klippa som med pondus pekade med hela armen mot vilken plan vi skulle spela på.
Calle, Tobias och John var också där, trots förvirring med tränarnas "krysslista"....
Det blev Calles grannsaga uppgift att berätta för Leia och Stella att de skulle vara dagens målvakter. Vi måste låta fler stå i mål helt enkelt.Tårar och elände byttes efter stärkande pepp från Calle och John till ledordet för dagen:
GLÄDJE!
Å som det levererades på den fronten!!! Kapten Evelina sken som solen, vann slantsinglingen; (pipa bakom rygg), valde att byta sida och hade ett bubblande fnittrande gäng med sig i dag. På många sätt den bästa insatsen för många hittills i år. Detta gällde spelare och publik.
Rent coachmässigt fanns en del övrigt att önska då Tobias och Calle vid två tillfällen bytte ut tre spelare samtidigt som motståndarna hade inkast med målchans som följd. Det ropades på bjudtårta och de vänliga men hånfulla kommentarerna från den röststarka hemmapubliken föll väl in i dagens ledord GLÄDJE.
Matchens resultat blev 0-1, men att se alla framsteg som gjorts, att se saker som tränats på, genomföras på match, att höra ramsor, att ha viljan att spela osv är verkligen en härlig känsla.
Johns summering av matchen i samlingsringen tillsammans var underbar att lyssna till. Tystnaden och tindrandet i ögonen var talande.

Tack för idag alla.
Lördag är det påt igen.

//Coach Klintberg

2016-05- 21:

Bortamatch mot Viksjö:

Tidig samling på vallen för avfärd mot Viksjövallen 35. Samtalsämnen hos den samlade vuxenskaran var - kaffe.
Efter några samtal på telefon så tog Pia täten (då Tobbe inte är att lita på i dessa sammanhang. Bevisligen)
Torsdagens problem med att få någon att stå i mål överhuvudtaget hade nu bytts till ett delikat problem för tränarstaben. Att utse två bara. Iris och Leia fick under förmiddagen tränga på sig den orangea, vadderade 99:an.
Tyra i sin tur accepterade att hon ska genomgå det skräddarsydda och succé(nåja)artade målvaktsprogrammet under träning innan det blir match.
En del förvirring uppstod då vi fem min innan match inte kunde se några motståndare på plats, men efter ett par panikartade samtal så insåg vi att de hade match innan oss också.
Kaffediskussionerna tog på nytt fart. När hade de samling egentligen?
Viksjös tjejer har vi mött 3... gånger hittills under våren så vi hade på känn vad som väntade. Fyllda av hopp över att de skulle vara slitna från matchen innan visade sig vara - bara hopp...
Även denna gång var motståndet för starkt, å Viksjö bjöd på finspel och imponerade stort med spelförståelse samt ett mål från sidolinjen rätt upp i nättaket. Framförallt så vill vi ge en stor eloge till ledarna i Viksjö som bad sina tjejer att backa till halva för att ge våra tjejer chansen att få igång ett spel.
Fokus hos vissa av tjejerna var inte riktigt på Viksjövallen 35 kunde vi konstatera. Hästhoppning, kalas, gummigrus, å allahanda helgbestyr avhandlades vid sidlinjen. Att den medresande publiken tvingades påpeka för tränarduon att matchen var slut är något vi lägger till handlingarna.
Nu är logistiken inför morgondagens turnering roddad.

Tack för idag Pia!

I morgon hämtar vi hem vår första pokal tycker jag.

//Coach Klintberg


2016-05-22

Järfällaligan FM

Fem glada tjejer, varav ett par hade gårdagens tunga Viksjöförlust färskt i åminnelse kunde konstatera att vi idag skulle möta... Just det, Viksjö i båda matcherna.

Match 1: En baggis att köra tränarrollen solo med 100% föräldrauppslutning o inga avbytare att tänka på. Så tänkte jag. Döm av min förvåning när jag efter tjugo minuters spel kör lite tungt tränarpepp inför andra halvlek, vi skulle fortfarande kunna vända 0-6-underläget, men blir avbruten av domaren som vill att vi ska komma o tacka motståndarna för god match! Hade helt missat att det var 1 x 20 min som gällde. Hejdå coachrespekt. Spelet var dock betydligt bättre än siffrorna visar eftersom tjejerna höll position ok, fick till ett par fina pass o dessutom flera tunga skott i riktning mot motståndarnas mål.

Lunch med glass botade hängande huvuden och vi var redo för Match 2: Även om vi höll igen bakåt något bättre, 0-4 denna gång, var matchen spelmässigt ett kliv snett bakåt. Jag räknade till ett avslut för vår del o större delen av spelet på vår planhalva. Hade varit gott med ytterligare några spelare för att få upp tempot i laget, men inga sura miner. Ett par imponerade prestationer, framför allt i kassen.

Sammanfattningsvis ligger Viksjö flera snäpp framför oss vad gäller framför allt bollbehandling, men alla var glada i laget o nöjda med dagen kändes det som.

//Coach Mellberg

2016-05- 22
Järfällaligan EM

Dagen då vi ville hämta pokalen!

Efter ett herrejössesroddande av forslande, sovande, packande för övernattningar, kalas, fotboll och diverse annat så dök vi upp på Bolindervallen i två fordon. Pia med alla tjejerna i en bil, å jag själv i en annan. Viktigt att man hjälps åt tycker vi...

På plats fanns Maia och Melawit som tacksamt valde att stanna kvar och stötta oss i de två återstående matcherna. Att få några resultat ur dem från tidigare matcher under dagen var svårt och icke nödgat för det fortsatta bolltrollandet.
Vi fördrev den dryga timmen fram till matchstart med att titta på när fk07 testade vattengraven, klättrade på staket och spred de sex medhavda bollarna över större delen av idrottsplatsen.
Första matchen (3:e) spelades på ett för oss väldigt passande underlag. Naturgräs.
Oj oj va laget som spelade de två första matcherna mot Viksjö(alltså detta Viksjö som vi mött i St:Erikscupen 4....gånger redan) måste ha nött ner och tröttat ut dem. För nu var det FK som styrde skutan i en ytterligare match mot Viksjö. Tyra som gjorde debut i kassen agerade mur. De få gånger som något smet förbi muren så offrade sig utespelarna hänsynslöst. Bäst personifierat av Maia som täckte skott med ansiktet. Vuxenskaran som var på plats stod för glada tillrop och nervösa skriin. Inget utav detta överröstade dock Pia som gav iväg så många falsettvrål att Charlotte, Carl å Albin Mattsson som något sena till matchen (kommentar från CM: treveckors bebisar är inte att lita på när tider ska passas...därav sena ankomsten..), redan på parkeringen lokaliserade vart just vi spelade. Tack Pia. För publikstödet gjorde med hjälp av Melawit och Maias mål, och att ledartrojkan vid en hörna lyckades med konststycket att ha för många spelare på plan samt ovan nämnda uppoffrande spel av utespelare samt målvakt att vi lyckades bärga en seger. 2-1. Tjiiiihoooo.
Vinna är inte viktigt teoretiserar vi om men det är tyvärr svårt att få teorin och kroppsspråket på ledarstaben att korreleras. Hur som. Ny match om 30 minuter så snabb samling efter att bakluckan vittjats på diverse astmamediciner.
Kallhäll blå rullade in med inte mindre än 13!!?? tjejer när två minuter återstod till matchen. Vilket som ni säkert redan listat ut renderat i två nervösa ledare. Kommer de inga motståndare? Hur gör vi nu? Är vi verkligen på rätt plan Tobbe? Osv.Tjejerna löste väntan genom att munhuggas på ett imponerande (väldigt kaxigt å ordförrådsmässigt vasst) sätt med ett killag som tjejerna enades om vek ner sig å inte vågade möta våra tjejer (i en fotbollsmatch).Matchen drog igång med Maia som burväktare.
Planen var nästan dubbelt så stor som på naturgräset (nu konstgräs) å Pia var helt inne på att flytta burarna så planen skulle bli mindre. Domaren mumlade något ohörbart till svar innan han blåste igång fighten. Burarna stod kvar på ursprungsplatsen.
Matchen var oerhört jämn och det byttes chanser med varandra. Maia var stabil i mål och alla som spelade ute kämpade verkligen mot nyinbytta å fräscha spelare hela tiden. Melawit gjorde återigen mål och matchen slutade mycket rättvist 1-1. Mycket stolta lommade skaran av grönklädda till diverse bilar. Nu hoppas vi att alla kom hem å ingen glömdes kvar.
Pokalen verkade fått fötter, för vi hittade ingen. Jakten fortsätter dock.

Tack för en rolig helg.

Imorgon måndag kör vi träning.

//Coach Klintberg

Img027
FK Brommas inriktning och motto. FK Bromma är också den första klubben i Sverige som är certifierad av Samba Football Academy.
Samba certifiering
Stadium
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub