F09
Header

Hösten är igång! Hässelbycupen bjöd på riktigt fint väder och dessutom både rolig och utmanande fotboll. Precis rivstarten vi behövde. Nu är vi igång med spel i sanktan-serien igen och vi ser att flera viktiga pusselbitar börjar trilla på plats hos tjejerna. Nu kör vi!

Med inställda matcher i S:T Erikscupen fortsätter vi träna på i samma höga tempo som tidigare. Vi arbetar mycket med teknik och spelövningar. På måndagar spelar vi smålagsspel för att implementera det vi arbetat med veckan innan, på tisdagar och torsdagar har vi akademiträning med SvFA och på lördagar arbetar vi mycket med passningsspel och rörelse kopplat till matchsituationer.

Det är fredag kväll och dags för sista omgången i St. Erikscupen för denna vårsäsong. Det är dock oundvikligt att inte förflytta sig till den nästa sista matchen i höstas då vi sist mötte dagens motståndare, Vasalunds IF och blev rejält utspelade. En match som satt sig ordentligt i bakhuvudet och som vi inte vill uppleva igen.

Det är dock ett annat lag som Vasalund ska få möta idag. Vi har haft en härlig vårsäsong med ett fint passningsspel som utvecklar sig hela tiden. Vi litar mer och mer på varandra och lärt oss ta ansvar för våra positioner och vad vi förväntas göra på planen. Det är också något som snabbt ska visa sig denna kväll. Vi inleder starkt och sätter hög press på Vasalunds försvar. Den befriande känslan som infinner sig i laget och bland hemmapubliken när vi gör matchens första mål är svår att beskriva. Det känns som vi har något stort på gång denna kväll.

Vi fortsätter jobba för varandra, vilket ger oss flera fina chanser under hela matchen. Det är kul att se att fler och fler vågar gå på avslut. På det sättet lyckas vi skapa flera spelalternativ och försvåra för motståndarna. Vasalund har också lite svårt att få grepp om oss ikväll, vi har en sådan där afton där vissa mål bara går in – stolpe in helt enkelt. Deras målvakt gör en väldigt bra insats men det är vår tur att få gå av planen som vinnare denna match. Det är väldigt lyckliga tjejer i FK Bromma F09 som tackar för matchen ikväll.

Vi tackar Vasalunds IF, domaren och dagens publik för matchen. Vårsäsongens sista gröna kort gick till Alicia som vi gratulerar lite extra. Passar även på och tacka vårt fantastiska ledarteam; Fredrik, Pontus, Patrik och Hedda för ert grymma jobb med och kring tjejerna. Det har varit en utvecklande vårsäsongen och vi ser med spänning fram emot vad som väntar efter lite sommarvila.

Vårsäsongens näst sista match är redan innan avspark upplagd för spänning. Det är dags för derby, Norra Ängby mot Södra Ängby eller Ängby IF mot FK Bromma och vilken match det ska bli.

Båda lagen är laddade efter ett litet längre uppehåll i serien över Kristi Himmelsfärd. FK kommer till Ängby IP med två snöpliga förluster i bagaget där bollen verkligen visat att den är rund och allt kan hända. Inledningen är mer kamp än skönlir. Båda lagen vill mycket och kämpar i varje situation till bekostnad av ordentliga uppspel. Vi är lite stressade och vill mycket men får inte riktigt till det. Tillslut ramlar bollen in bakom Eira i mål och den lilla fanskaran till FK känner modet sjunka.

Det är dock ett annat FK-lag som kommer ut i andra perioden. Det är mer jäklaranamma, tydligare passningar plus att vi har börjat rulla bollen mellan oss. Vi krigar i varje situation men lyckas samtidigt behålla lugnet när vi bryter Ängbys anfall och hittar vägar framåt. Så kommer det till slut, efter många försök - vårt reduceringsmål.

Tredje perioden fortsätter i samma anda som andra. Vi kämpar, spelar runt, försöker jobba fram fina anfall men Ängby jobbar bra i försvaret. De hittar också kontringsmöjligheter och har flera bra försök på att ta ledningen på nytt. Matchen är en nagelbitare och ingen är gladare än FKs supportrar när segermålet, efter lite flipperspel på mittplan, snyggt skjuts i mål från distans. Efter det gäller det att inte låta tröttheten ta över på den varma planen utan att hålla huvudet kallt och ge allt de sista minutrarna. Något som vi lyckas med. Publiken bjuds till och med på en nick eller tre av tjejerna.

Vi säger tack till Ängby IF, domaren och publiken för dagens match. Nästa vecka är vårsäsongens sista spelomgång i St Erikscupen och vi längtar redan dit. I dagens match fick den hårt kämpande och löpvilliga Lykke dagens gröna kort vilket vi gratulerar henne till!

Vi möter BP F09-5 på Vallen och det kommer bli en fantastisk välspelad match mellan lagen. För vår del är det många av tjejerna som pressar sig lite extra ikväll och spelar för laget och två som får på varsin drömträff in i mål. Vi ska också få lära oss att alla goda ting inte alltid är tre.

Det är som sagt en välspelad match med flera fina passningar och finter i båda lagen. Vi jobbar hårt och för varandra. Visst kan det bli lite tyst periodvis eller att vi i ett byte blir lite osäkra på vår position eller att vi inte riktigt kommer ända fram och får iväg skottet men för det mesta finns vi där för varandra. Vi hittar snygga passningar, härliga genomskärare och säkra brytningar.

Första perioden är jämn och har ett högt tempo. Vi inleder bra och spelar runt i laget. Spelet böljar fram och tillbaka men det är dessvärre bakom vår kanonmålvakt Eira som bollen hämtas ut under perioden. I andra fortsätter vi med härliga friska tag och använder kanterna och försöker hitta luckor i BPs välspelande lag. Det är dock på en frispark som Christiania Ronaldo aka Märta klipper till med en klockren träff i nättaket. När sen Alicia sätter fart från mitten av vår planhalva och ut på högerkanten för att få till en drömträff rakt in i mål, är det andra målet ett faktum. BP är dock inte ett lag som ger sig utan ser chansen när det kommer och kvitterar lite snöpligt i slutet av den andra perioden. Och om sagt - alla goda ting är inte tre...

I tredje perioden fortsätter vi jobba även om det höga tempot ibland ger sig till känna. Så plötsligt händer det, på en retur står en ensam BP-spelare mitt i straffområdet och kan sätt in deras tredje mål. Vi fortsätter att jobba tillsammans och pröva olika vägar runt BPs försvar. Med en stolpträff och några skott som hamnar strax utanför målramen lever hoppet ända fram tills den duktiga och tydliga domaren blåser av matchen och det inte längre finns något mer att göra. Tjejerna ska dock vara otroligt stolta över sitt lagarbete ikväll och den härliga fotbollsmatch de bjöd sin publik på.

Vi tackar motståndarna, domaren och publiken för ikväll. Vi lyfter på hatten för Märta som fick Gröna kortet ikväll.

Ekerö IK Svart hette motståndarna i dagens hemmamatch på Vallen. En match som ska visa sig inte bara får himlen att spricka upp i strålande solsken utan också får alla FK-fans att skina ikapp med solen.

Det var inte många som trodde på något solsken ute när det var dags för samling och regnet vräker ner men så snart uppvärmningen sätter igång lättar molnen och solen kommer fram. Så inleder vi matchen med full fart framåt och vi får in ett par mål ganska omgående och tar ledningen. Det får dagens trupp att slappna av lite och bjuda in Ekerö i matchen som ser sin chans och reducerar till bara ett måls underläge. Ju längre matchen går desto säkrar blir vi på vår uppgift och på att lagkamraten finns där hon ska finnas. I andra perioden visar vi upp fantastiska spelsekvenser med passningar utmed kanterna, snabba vändningar som leder till kontringar, säkert försvarspel och härliga mål.

När matchen är slut och molnen börjar hopa sig igen kan vi kliva av planen väldigt nöjda med dagens arbete. Tjejerna har levererat en laginsats som resulterat i att Ekerö aldrig kom närmare än det där enda målet. Istället tog vi chansen och utökade målskillnaden rejält i tredje då det rann iväg med ett par tre riktigt snabba mål direkt efter start.

Vi tackar motståndarna, domaren och publiken - idag både utanför planen och via vår livestreamning (som tyvärr funkade sådär men skam den som ger sig) - för dagens match. Det gröna kortet gick idag till Lykke som vi skickar med ett extra Bra kämpat!

Precis när söndagslugnet har börjat infinna sig är det dags att tagga till inför andra omgången av St. Erikscupen. I dagens match möter vi Karlbergs BK på Kristinebergs BP. Det är nio taggade tjejer som är redo att visa vad veckans träningar har givit.

FK har mycket energi direkt från start och trycker på. Vi testar ett långskott direkt vid avspark men inget mål då, däremot kommer vårt första mål i vågen efteråt. Vi fortsätter hela perioden att vara offensiva och jobba framåt. När vi får testa på en straff är det många som håller andan men bollen tar klockrent i stolpen, passarar bakom målvakten och ut på plan igen. Våra backar håller undan och när domaren blåser av första perioden har vi en liten ledning.

I andra perioden är inledningen den omvända och Karlberg kan höja armarna i luften efter deras reducering direkt efter avspark. Vi fortsätter tugga på framåt och visar upp t.ex ett skolboksexempel på uppspel när Lisa rullar ut til vår back som förlänger till mittfältaren som gör en snabb passning in till Alicia som sätter fart mot mål, tyvärr utan resultat denna gång. Vi har i andra perioden många stolpträffar och en ribba ut men lyckas endå leverera en hel del mål bakom Karlbergs storspelande målvakt.

En mer avslappnad inledning på den tredje perioden. Vi fortsättere att behålla trycket men Karlberg är inte ofarliga i sina kontringar. Det är roligt att se hur flera av spelarna vågar gå på avslut, oavsett deras position. Ju fler som vågar ta lite mark, göra en fint, sticka på kanten eller satsa på ett skott, desto bättre kommer laget bli. Vi jobbar ihop som ett lag hela matchen och det känns skönt att ha följt upp seriepremiärens vinst med ytterligare en fullpoägare när domaren blåser av matchen.

Vi tackar motståndarna, domaren och publiken för dagens match och önskar Karlsbergs BK lycka till i serien. Dagens gröna kort gick till Hilma som vi skickar med ett extra Grattis till.

Md img 0049
F09 fortsätter att spela träningsmatcher, denna gång mot BP4. Kallt och rått ute men glada och motiverade spelare. Denna gång hade vi hjälp av två flickor från F10 som önskar större fotbollsutmaningar.

Äntligen dags för seriepremiär i St Erikscupen F2009-7 och det på vår hemmaplan FK Vallen. Denna klara men kalla vårkväll är det tydligt att FK Brommas F09 hade siktet inställt på vinst.

FK sätter fart direkt, sugna på att visa vad vinterns alla träningar och matcher gjort för nytta och resultatet kommer ganska omgående med både ett par mål i motståndarnas mål. Spånga IS FK2 har inte givit upp utan kämpar på och försöker hitta luckor i FK:s spel. FK har dock ett visst spelövertag och flera gånger visar de upp flera fina spelfrekvenser, mittfält till forward som spelar hem till mittfält igen för att byta kant. Spångas målvakt har mycket att göra och får visa upp ett par riktigt bra räddningar, bland annat ett friläge av Lycke som hon säkert plockar. Innan första perioden är slut har FK ändå lyckats få in ytterligare två mål.

Andra perioden öppnar liknade den första och FK gör ytterligare ett mål innan Spånga sätter fart och får till ett snyggt skott som rullar precis utanför vår vänstra stolpe. Spånga jobbar på och FK tappar bredden, stundtals blir det lite grötigt och vi hamnar för nära varandra. Periodens höjdpunkt är kanske ändå när vår målvakt Eira gör en snygg utspark upp till anfallaren Alicia som vänder om direkt och går på skott, dessvärre utan att bollen rullar över mållinjen.

Den avslutande perioden inleds starkast av Spånga som reducerar både en och två gånger innan FK hittar tillbaka till sitt spel. Hela perioden blir lite mer avvaktande men FK har mer ork i benen och gör ytterligare två mål innan domaren blåser av seriepremiären. Det är tydligt att FK får utdelning för alla de matcher och träningar som vintersäsongen haft med sig.

FK Bromma F09 tackar motståndarlaget, supportar och domaren för kvällen match. Vi önskar Spånga IS FK2 lycka till i årets Sanktan och ser fram emot att mötas igen. Vi skickar även med ett grattis till Lykke som fick säsongens först gröna kort.

Md 9f8f5cbd 4a11 43b6 8855 a3dd707b46aa
Nöjda efter en väl genomförd cup.
Md img 8814
Vi har inte glömt de viktiga knäövningarna för att förebygga skador :)
Md tranarna
Uppladdning inför match

Glöm inte: Följ laget i appen MInFotboll! Där kan du lägga till ditt barn som spelare, registrera grönt kort och lägga upp matchbilder :)

Md maskot liten
Med maskot i väntan på spel

Vi tränar mån och tis 18-19 och tors 16:30-18 på FK Vallen/Södra Ängby BP, I dagsläget är vi fyra tränare, en akademitränare & en lagledare, så vi har flera engagerade i laget och en fin stämning i vår tjejgrupp. Är du flicka född 2009 och vill spela fotboll så får du gärna höra av dig till oss! Skicka ett mail till hedda.loven@gmail.com eller ring på 073-708 41 44.