F07
Header

Kämpari

Publicerad 2017-09-18 09:18

Matchen om matchen började flera dagar innan då det stod klart att en viss skola hade Autumn Fair samtidigt. Efter vattkoppor, förkylningar och släktbesök i vår väg, verkade det ändå som vi kl 18 kvällen innan vi hade sju spelare i två bilar klara. Så med sex taggade spelare på FK Vallen i morgondiset, bestämde vi oss för att ringa och kolla läget med en yrvaken Nor. 15 min senare, efter en kort detour till Hässelby var bilarna tillslut på väg till Åkersberga.

På plats efter en kort uppvärmning väntade en stark motståndare med tre avbytare. Vi lade upp taktiken för att klara en hela matchen utan avbytare och spelet gick igång. Det var kamp om varenda boll. Medan Nor vaknade till med några räddningar i mål, fick hon dessutom föredömlig hjälp av en stenhård backlinje bestående av Melawit, Evelina och Leia. Bortapubliken var mer nervösa än tjejerna, men än värre skulle det bli. Våra löpande mittfältare Nora och Hedvig stångades om och om mot stora backar, men då och då kom genombrott. På topp försökte Claudia gång på gång att komma fri för ett löp eller skottläge, men de var helt enkelt väldigt duktiga försvarare som följde varje fint. Efter att Nora och Hedvig försökt bryta deras försvarslinje med genomskärande passningar till Claudia, gav det tillslut resultat. När Claudia kämpade sig mot målet med bollen, kom tillslut en moståndare till hjälp med en perfekt tåpaj mot stolproten, otagbart för stackars målisen.. Med 1-0 till oss i halvlek var det fokus på vatten och återhämtning.

Med en pigg Nor som slet, nickade, glidtacklades tog vi kommandot efter pausen. En tydlig bra domare gjorde också sitt till att skapa ordning. Efter en perfekt stenhård tackling av Nor, gav motståndaren liggandes en eftersläng i värsta Beckham stil. Även om inte röda kortet användes, så talade domaren myndigt med de lite besvikna motståndarna och gav oss frispark.

Målvakt Hedvig avbröt några av deras avslutande anfall med perfekta utrusningar. Våra egna klockor verkade ha stannat och det stod och vägde in i det sista. Efter en hörna på övertid och domarens visselpipa redo i munnen, rensade FK perfekt som vi tränat på i onsdags och segern med 1-0 var ett faktum. Oavgjort hade kanske varit mer rättvist, men livet är ju inte rättvist - inte alla kan ju spela i FK Bromma!!

Coach Perbeck

Img027
FK Brommas inriktning och motto. FK Bromma är också den första klubben i Sverige som är certifierad av Samba Football Academy.
Samba certifiering
Stadium
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub