F07
Header

Sista matchen innan sommaruppehåll - V I N S T

Publicerad 2017-06-11 22:12
3
Juni, eftermiddag, fotboll, glädje, kämparanda - kan det bli bättre?

Sommarlov, samling på vallen, sista matchen, taggade spelare, övertaggade tränare – så summerar vi stämningen kvart i fyra denna junieftermiddag på vallen.

Hoppade in i bilen för att styra mot Stocksund, en väg som jag åkt tusen och en gång. Pia tyckte dock att det var bra att köra med google maps, och det kan man ju inte annat än hålla med om. Vi körde på, Perbecks hängde på – trodde vi.
Upptäckte efter en stund att han var ju inte alls efter oss, jaja han hittar väl.
Men hmmm, var det inte Stocksund vi skulle till? Nästa skylt på E4:an sa Sollentuna…. Så kan det gå med två tränare i livlig diskussion om – tja det vet ingen egentligen.
Stressade svängde vi av, drog vänster under E4an, gasade på söder ut för att svänga av vid Järva och slutligen hitta till Stocksund – och där på Stocksunds IP såg vi den härligt gröna FK färgen på ett gäng tjejer – vi hittade rätt lag.

Ett härligt vinnartaggat gäng som började värma upp. Tyra och Hedwig tog på sig målvaktsrollen denna söndag eftermiddag och det gjorde de på med bravur båda två. Nellie och Ella värmde upp varsitt gäng, Nora tog på sig den röda kaptensbindeln, vi tränade en extra gång på vår nya härligt fantastiska ramsa (om ni ännu inte hört denna – komkomkom och lyssna, gåshudsvarning).

Så kom då matchen igång till slut, med ett tight försvar och målsugna anfallare. Vilket spel vi fick till och vilken kämpaglöd tjejerna visade. Det passades, fintades, sköts. Fina passningar från backlinjen upp till anfallet som skapade den ena chansen efter den andra. Till slut fick Nora loss bollen och dundrade in 1-0 – trodde vi. Men bollen studsade in i mål och ut igen – och domaren dömde inte mål… Upprörd tränartrio, som ändock höll sig i skinnet och bet ihop. Vår tillresta publik lyckades också bita sig i tungan och fortsatte att heja fram våra tjejer. Fantastiskt jobb publiken!

Halvlek och det stod alltjämt 0-0 (eller 0-1… hur man nu ser det), lite orättvist. Vi var det bättre laget, men våra motståndare hade några fina anfall och vi fick jobba i försvaret. Lite pepp med tjejerna, avsvalkade vattendusch i tomatröda ansikten och så var vi igång igen.

Men vad händer??? Stocksund gör ett mål? Määääh, det var väl ändå inte rättvist, tyckte den orangea tränartrion.

Detta verkade inte heller våra tjejer tycka. Ytterligare en växel lades i och pang, pang det dundrade målchanser mot Stocksund och så slutligen – Tyra dundrar in ett mål. Inte många minuter senare kör Nellie in ytterligare ett mål och strax innan matchslut kör Tyra in sitt andra mål.

Välförtjänt seger: 1-3 eller 1-4 som vi ändå säger.

Sista matchen för våren, sista segern, nu suger vi på denna vinstkaramell och vilar oss i form till uppstarten i augusti.

Å du som undrar; nej Pia och jag åkte inte upp till Sollentuna på vägen hem, vi körde efter Henke och kom hem – lika snabbt som alla andra.

En härlig sommar önskar vi er!

//Coach Mattsson

Charlotte Mattsson
Md 2
Img027
FK Brommas inriktning och motto. FK Bromma är också den första klubben i Sverige som är certifierad av Samba Football Academy.
Samba certifiering
Stadium
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub