F07
Header

Söndagsstek

Publicerad 2018-06-07 13:28
Vadå match söndag? Vi har ju bara matcher tor-lör????

Så var det ju såklart inte utan det visade sig att vi tydligen inte har kyrkoplikt å söndagsskola längre på söndagar, å därmed inte heller en dag av välförtjänt vila.

Denna vår och maj i synnerhet med sommarvärme vecka ut och vecka in hade nu övergått i juni och något slags värmerekord uppstod.

Vallen fylldes av cyklar, bilar massa spelsugna tjejer, lika hejjaklackssugna föräldrar och tre tränare.

Match mot lokalkonkurrenten Ängby IF på Ängby IP.

Tobbe och Anna körde en samling i skuggan och ett snabbt avklarande av målvaktsfrågan. Ansvar fördelades till tjejerna att som vanligt sköta uppvärmningen i egen regi, vilket de i vanliga fall sköter med bravur. I dag var det annorlunda. Värmen gjorde alla tröga och långsamma.

John som tillbringar veckorna dels i hemmet, dels på jobbet, men mest på Vallen och därav brukar få vara "ledig" på helgerna fick en chock över hur lamt allt var och fick ta till en ramsa i falsett på en engelsk dialekt jag ej hört förr, men det gav önskad effekt.

De torrubbade tjejerna dök nu ner i en lite mer blöt marinad för att under uppvärmning och match likt en långkok totalt falla isär totalt dränerade på kraft men fyllda av smakrika upplevelser.

Anna som är den senast anslutande stjärnan till vår framgångsrika tränarstab uppmärksammade mig på hur vi coacher använder oss av olika spelsystem och vi enades om att receptet för dagen var att mönstra laget i en 2-3-1 uppställning i stället för "julgranen" 3-2-1 för att på så sätt få större press på motståndet.

Kan vara svårt för er föräldrar att förstå nyansskillnaderna i detta, men era tjejer har full koll... och kan säkert förklara. Om ni vill att jag ska förklara skillnaderna så lär jag stamma och dra föräldrakortet;-/

Ängbys recept för dagen var nog en "pulled FK Bromma". De imponerade stort på oss och drog sakta men säkert oss i stycken, tråd för tråd blev vi tillredda.

Vi stred, vi kämpade, vi fick se två myyycket bra målvaktsinsatser, vi hade bud på mål, men i slutändan fick vi vika oss för en bättre motståndare.

Värmen brände i fötterna, knän smärtade, magar krampade så tillslut var det byte minst en gång i minuten.

Förutsättningarna är lika för alla, men i dag så tyckte vi att det var varmare, vi hade ondare, vi hade mer otur med studsarna, vi hade motvind och solen i ögonen osv än våra motståndare.

Detta sammanfattades bra av John efter matchen, men i stället för en klassisk "utskällningsdusch" så bjussade John på en sista marinering (se bild) innan tjejerna kunde serveras till sina hem.

Vi skildes åt med uppmaning om att "vi ses på vallen på måndagsträningen" vilket möttes med slokande huvuden och muttrande svar.

Måndagen kom, och där möts vi av leende tjejer som med energi genomförde en av de bästa träningar jag varit med på.

Väldigt roligt att få hänga med dessa tjejer.

//F07 Staben

Charlotte Mattsson
Md 2018 06 05
Img027
FK Brommas inriktning och motto. FK Bromma är också den första klubben i Sverige som är certifierad av Samba Football Academy.
Samba certifiering
Stadium
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub