F07
Header

Fotbollshelg med smak av sommar

Publicerad 2018-05-07 11:13
En härlig fotbollshelg med både hemma och bortamatch

Fredag och matchdag. Efter sena återbud för sjukdom och dubbelbokning då fick torsdagskvällen ägnas åt att få till fullt lag. Även coachuppsättningen såg skral ut, men som vanligt så löser sig allt i detta gäng. Det stora problemet när det väl började närma sig match var den havererade låsvajer som gått i baklås och nu hade all vår utrustning i sitt tighta grepp. Efter en kvarts lirkande, klappande och samtalande i lugn ton (absolut) så släppte den sitt grepp och allt kändes toppen.

Lidingö stod för motståndet igen och med facit från tidigare drabbningar så hade vi en rejäl utmaning framför oss.

Tillströmning av coacher och publik fyllde en solig FK-vall och vi fokuserade på ett aggressivt försvarsspel och att aldrig ge oss.

Tjejerna slet och kämpade mot ett väldigt fint spelande Lidingö som trots ett övertag verkligen fick slita för att nå framgång. Tjejerna gjorde en strålande insats och trots att det trillade in några bollar så gav vi aldrig upp och lyckades också få deras nät att rassla.

Solen i ögonen under andra halvlek var irriterande att vi inte undvek. En coachtabbe helt klart. Hädanefter ska vi ta rätt sida att starta matcherna på.

Efter matchen var det energipåfyllning som gällde för ett antal tjejer som hade match även på lördagen. Samling 11 på vallen.

Lördag och bortafight.

Här var det mindre rodd med tjejerna, men desto mer rodd vad gällde coacher. Med tanke på att vi har seriesystemets trognaste bortafölje så behöver vi inte känna oro över vuxennärvaron men med vår coachstabs unika taktiska upplägg.... så är det alltid skönt att vara två.

Här hade vi möjlighet att kräma ut all kraft ur tjejerna då vi mönstrade 3 avbytare. Det var tussar ur, skygglapp bort, full gas och släpp på handbroms som gällde. Det var som att bevittna ett kosläpp, för tjejerna frustande av glädje, rusade runt och stångades med ett chockat Råsunda.

Vi gör en riktigt bra match och dominerar första halvlek, mattades lite i andra samtidigt som Råsunda hittade nycklar att komma ur vår frustande press.

Trots flera fina chanser att näta från båda lagen så slutade den mållös.

Att det kostar på att vara supporter när man från sidlinjen bevittnar ett rykande avslut smita tätt utanför kan vi alla känna igen oss i. Just denna lunchmatch blev även kostsam för bortaföljet bestående av irriterande små gula vimplar som fästs under vindrutetorkare. Vi vinner som ett lag, vi förlorar som ett lag så nu ska vi se hur dessa vimplar tas emot på kansliet och Camilla :-)

//Coacherna

Charlotte Mattsson
Img027
FK Brommas inriktning och motto. FK Bromma är också den första klubben i Sverige som är certifierad av Samba Football Academy.
Samba certifiering
Stadium
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub