Lördag

Vårsolen kliade i mörkervana ögon, vallen var fylld av sprudlande ben, på parkeringsplatsen rådde anarki och bollförrådet hade imploderat.

Allt var som vanligt och föräldraskaran som skulle följa oss över bergslagsvägen till Ängby IP var stor. Henke höll i taktpinnen och vi samlade styrkorna på Ängby IP, där visade det sig att Pia släppt av hälften av gänget på planen bredvid så lite förvirring rådde när vi kisande försökte räkna ihop styrkorna.

Ängby IF som bjudit in till denna träningsmatch hade några oprövade blivande stjärnor som likt oss behövde fräscha upp taktik och praktik på vad som kändes som en gigantisk arena om man jämför med gympahallar å 5tjejsplaner.

Domaren var med på tåget och blåste av matchen efter 10 minuter i varje halvlek så vi fick möjlighet att mönstra 4 målvakter.

Stor eloge till målvakterna som alla höll nätet fritt från rassel.

Matchen började försiktigt och trevande men bjöd på tidigt mål från vår sida samt en hands i straffområdet som förvaltades från straffpunkten, stolpe in.

Matchen var jämn och vi kom överens med Äif ledarna att detta borde vi göra oftare. Fler träningsmatcher med grannklubbarna kommer förhoppningsvis gynna våra spelare på sikt.

Målet och fokus med matchen var att ha ett rejält spel och flytta bollen med hårda, långa passningar och göra sig spelbar i ytor.

John som fick en ledig timme på grund av att match med 05:orna blev flyttad fick se en hel del godsaker tror jag.

5 pass i rad, fint och avslut mot mål.

Tjejerna ropade sig till passning i fri yta.

Flera rejäla bollförflyttningar med adress.

Avslut från håll.

Mål på hörna vid första stolpen på ett tillslag.

Vi fick också se såriga knän, onda ben, trötta flämtande tjejer som kämpade och ställde upp för varandra, tackande av bortafölje och den röststarka publiken som strålade likt vårsolen.

Söndag

Hemmapremiär. Coachpremiär för A Bäck. Premiär för resten av laget som inte spelade i Ängby.

Denna gång fick vi besök från Hässelby, och alla var vi nervösa - främst märktes detta hos Coacherna CM*2 (läs Calle och Charlotte) som trasslade in sig i bollförrådet med bollkassar, träningsväska, kabellås. Kånkandes ner på plan där halva laget väntade och satte igång en uppvärmning värdig ett maratonlopp.

CM*2 rådiga som få, insåg snabbt att målen var tvungna att flyttas för att få till plan, drog och kånkade och blev smått irriterade på att man i år glömt att markera var målen skall stå, grrr... Coach Bäck kom släntrande och frågade lite försiktigt om man i år vänt på planen, förra året spelade ju tjejerna tvärs över 11-mannaplanen. CMarna försökte alltså klämma in 7mannamål på 5mannaplanen. Ringrostig var ordet - men lätt åtgärdat. Calle var nu så i sitt målbursflyttandeesse att han själv springandes drog tillbaka målet till dess riktiga plats.

CM*2 insåg snart att coachnivån tagit sig till nya höjder när Bäck tog fram kaffetermos och varsin rosa plastmugg!!! Detta ni! Detta innebär (förhoppningsvis) att det är slut på förvirrad kaffejakt tidiga lördag- och söndagsmorgnar, slut på felkörningar till bortaplaner och slut på ofokuserade coacher. Lättnadens suck i hela skaran.

Så var det då dags - avspark. Lite nervositet visade sig i laget och de första fem minuterna gick vi tillbaka till lagets ursprungsstrategi alla-på-bollen-kycklingkaos. Men ett par riktigt snygga brytningar från den pålitliga backlinjen gjorde att vi kunde lugna ner spelet och få till passningar och framåtspel. Det var en jämn första halvlek och Hässelby tryckte på, men försvaret släppte inte igenom många bollar och gjorde man det, hade vi en säker Olivia som stod för många härliga räddningar.

0-0 vila

Målvaktsbyte och Maia tog över och gjorde det med den äran. Målvakt Olivia tog snabbt en ledande roll på mitten och dundrade in tre mål under halvleken! I tillägg gjorde Iris ett mål och matchen slutade 4-2.

En härlig start med andra ord, två segrar, ett taggat tjejgäng och en kaffetermos till Coachbänken.