Header

FK Bromma - Nya tag

Publicerad 2021-04-18 19:15
Så många som möjligt - så länge som möjligt. Styrelsen håller på att utforma en ny 5-årsplan för att göra FK Bromma till en klubb där man har spelar för att ha kul, för att lära sig fotboll och för att få utvecklas - på alla nivåer!

FK Bromma grundades 1972 som ett svar på andra klubbars elitsatsningar med syftet att vara en klubb där man spelar fotboll för att det är kul. Det har suttit i klubbens ryggrad att vi inte delar upp barn i olika lag efter kunskapsnivå.

Det vi kan se nu är att FK Bromma under många år dragits med sjunkande medlemsantal, vilket medfört att vi inte har tillräckligt många spelare kvar för att kunna ha lag i de äldre årskullarna - de barn som vill fortsätta spela fotboll får byta klubb. Som ni säkert vet är de äldsta lagen vi har just nu pojkar -06 och flickor -07.

Det här behöver vi förändra. Att stå fast vid samma modell, som vi ser inte längre fungerar, kommer medföra att klubben till slut blir så liten att vi inte kan erbjuda en bra fotbollsutbildning till våra barn. Jag själv, den nya styrelsen och vår nye klubbchef kommer under 2021 att lägga en 5-årsplan för hur vi önskar forma klubben för att uppnå målet ovan. Planen kommer att presenteras kring årsskiftet för klubbens ledare, spelare och övriga medlemmar.

Vi i styrelsen vill dock vara tydliga med att förändringen inte kommer handla om elitsatsningar, akademilag eller barn som inte får vara med. Vi gör detta med ett tydligt syfte: Att få så många barn och ungdomar som möjligt att spela så länge som möjligt.

Är du intresserad av att delta i arbetet? Hör av dig till oss HÄR!

/Pontus Runesson Ordförande FK Bromma

Pontus Runesson
Img027
FK Brommas inriktning och motto. FK Bromma är också den första klubben i Sverige som är certifierad av Samba Football Academy.
Samba certifiering
Stadium
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub