Header

Om FK Bromma

FK Bromma är en fotbollsförening som har funnits sedan
1972. Vi har ett arv att förvalta och en tradition att föra
vidare.
Det gör vi genom att vara en förening som kännetecknas
av stor gemenskap, god kamratskap, laganda och
kämpaglöd.
Kärnverksamheten är att erbjuda barn och ungdomar en
fotbollsutbildning.
FK Bromma - Fotboll
Bildad 1972-10-23
Föreningsnummer 9007-15
Adress Box 3085
Postadress 16103 Bromma
Besöksadress Södra Ängby bollplan/FK Vallen, Blackebergsvägen 101E-post
Hemsida
Stödmedlem


Organisationsnummer: 802407-5908Md img026
FK Brommas motto

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA

Fotboll är en lagsport. Det är när alla är med och gör sitt allra bästa som laget är som bäst. Genom att hjälpa och stötta varandra blir vi starkare och bli bättre. Det är genom våra gemensamma styrkor och olikheter i laget som skapar dynamik och framgång. Ingen spelare är större än laget.

VI VINNER SOM ETT LAG. VI FÖRLORAR SOM ETT LAG

En spelare vinner inga matcher. En spelare förlorar inga matcher. Vi vinner och förlorar tillsammans. Den som har en sämre dag idag, kan få en bra dag imorgon. Tacka den som passat fram till målet för att få en lika bra passning nästa gång. Peppa den som gjort ett misstag så ökar chansen att det blir rätt nästa gång. Kan alla prestera lite bättre oavsett förutsättningarna så kommer laget att bli mycket bättre.

GÖR VI MÅL SÅ FIRAR VI

Det är fantastiskt kul att göra mål, så ta chansen att fira när ni får tillfälle och njut av stunden. Skrik ut din glädje och kramas med dina lagkamrater. Genom att släppa ut glädjen och fira målen ökar viljan att nå dit och ger drivkraften att bli bättre för att kunna göra fler mål.

SLÄPPER VI IN MÅL SÅ TRÖSTAR VI

Alla lag, hur bra dom än är, släpper in mål. Glädje på fotbollsplanen handlar inte bara om att fira målen, utan även om att komma över dom insläppta målen. Vissa tar ett insläppt mål hårdare än andra och ibland ligger det ett misstag bakom. Aldrig annars är det så viktigt att vara en bra kompis och trösta. Ett vänligt ord, eller en klapp på axeln gör att det går mycket snabbare att hitta tillbaka till glädjen igen.

KOM IHÅG ATT FOTBOLL ÄR EN LEK

I leken finns ingen vinnare eller förlorare, endast glädjen att prestera och delta i en gemenskap. Leken frigör kreativitet, ökar lusten och viljan att lära sig och att utvecklas. Bollen är den bästa leksaken som finns med oändliga möjligheter. Om miljön är lekfull och tillåtande finns inga gränser för vad den enskilda spelaren kan uträtta med en boll tillsammans med sina lagkamrater. Motsatsen är en miljö som är kravfylld och resultatinriktad, vilket hämmar spelarens utveckling.

VÅGA PRÖVA OCH TA RISKER

Det är genom att pröva, göra fel och pröva igen som lärandet och utvecklingen går framåt både för individen och gruppen. Modet att ta risker förändrar skeenden, bryter mönster och vänder matcher. Att våga ta risker är avgörande för att nå framgång.

VIKTIGARE ÄN RESULTATET ÄR HUR VI SPELAR

Alla fotbollsspelare och lag vill vinna matcher. Det är det nästan alltid lagets och spelarnas prestationer som avgör. För att vinna mer gäller det att se utvecklingen av individens och gruppens prestation långsiktigt istället för att fokusera på kortsiktiga resultat.

Detta leder till ett större fokus på själva utförandet och på spelet. På så sätt skapas tydligare målbilder och utvecklingsvägar. Får du spelarna att känna frihet att skapa och testa sina gränser, oavsett resultat, leder det till fler försök och bättre utveckling för individen och gruppen. Då kan även misstag och en förlorad match bli en vinst för utvecklingen. Detta tankesätt på träning och match skapar mindre press och krav.

Det bidrar istället till att stärka självförtroendet, ökar glädjen och gemenskapen. Bättre för både fotbollsspelaren och människan helt enkelt.

VI ÄR EMOT FUSK OCH FULA ORD

Fusk, filmningar och fula ord förstör stämningen och glädjen ute på planen. Det skapar irritation och konflikter som är helt motsatt det som vi vill förmedla. Därför är det viktigt att inte tillåta att det sker och att alla strävar efter att vara goda förebilder.

LÅT OSS GÅ UT OCH SPELA EN VACKER FOTBOLL

Vackra dribblingar, passningar eller mål ger mycket glädje. Strävan att göra det perfekta och vackra på fotbollsplanen, oavsett om det är försvarsspel eller anfallsspel, inspirerar och motiverar.

Låt oss tillsammans gå ut och pröva, eftersom ju mer vi prövar desto mer lär vi oss. Vi har roligt och vi hyllar o jogo bonito!

Img027
FK Brommas inriktning och motto. FK Bromma är också den första klubben i Sverige som är certifierad av Samba Football Academy.
Samba certifiering
Stadium
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub