F09
Header

Lokalderby

Publicerad 2020-05-30 16:31
Vårsäsongens näst sista match är redan innan avspark upplagd för spänning. Det är dags för derby, Norra Ängby mot Södra Ängby eller Ängby IF mot FK Bromma och vilken match det ska bli.

Båda lagen är laddade efter ett litet längre uppehåll i serien över Kristi Himmelsfärd. FK kommer till Ängby IP med två snöpliga förluster i bagaget där bollen verkligen visat att den är rund och allt kan hända. Inledningen är mer kamp än skönlir. Båda lagen vill mycket och kämpar i varje situation till bekostnad av ordentliga uppspel. Vi är lite stressade och vill mycket men får inte riktigt till det. Tillslut ramlar bollen in bakom Eira i mål och den lilla fanskaran till FK känner modet sjunka.

Det är dock ett annat FK-lag som kommer ut i andra perioden. Det är mer jäklaranamma, tydligare passningar plus att vi har börjat rulla bollen mellan oss. Vi krigar i varje situation men lyckas samtidigt behålla lugnet när vi bryter Ängbys anfall och hittar vägar framåt. Så kommer det till slut, efter många försök - vårt reduceringsmål.

Tredje perioden fortsätter i samma anda som andra. Vi kämpar, spelar runt, försöker jobba fram fina anfall men Ängby jobbar bra i försvaret. De hittar också kontringsmöjligheter och har flera bra försök på att ta ledningen på nytt. Matchen är en nagelbitare och ingen är gladare än FKs supportrar när segermålet, efter lite flipperspel på mittplan, snyggt skjuts i mål från distans. Efter det gäller det att inte låta tröttheten ta över på den varma planen utan att hålla huvudet kallt och ge allt de sista minutrarna. Något som vi lyckas med. Publiken bjuds till och med på en nick eller tre av tjejerna.

Vi säger tack till Ängby IF, domaren och publiken för dagens match. Nästa vecka är vårsäsongens sista spelomgång i St Erikscupen och vi längtar redan dit. I dagens match fick den hårt kämpande och löpvilliga Lykke dagens gröna kort vilket vi gratulerar henne till!

Img027
FK Brommas inriktning och motto. FK Bromma är också den första klubben i Sverige som är certifierad av Samba Football Academy.
Samba certifiering
Stadium
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub