Damlaget
Header

Träningsmatcherna Summeras

Publicerad 2022-04-13 15:32
Damerna collage
För att göra oss redo inför seriestart har vi bockat av fyra träningsmatcher. Med ett helt nykomponerat lag var det viktigt att hinna spela ihop oss. Vi valde att spela mot två lag tillhörande division 4 och två lag från division 5. Vi hittar faktiskt ett fint samarbete redan från första matchen, men känner samtidigt att fyra matcher inte var riktigt tillräckligt för att nå vår fulla potential. Vi är dock på god väg och lär nå dit inom ett par seriematcher. Träningsmatcherna kan summeras enligt nedan.

FK Bromma - Ekerö IK 7-1 (4-0)
Vår allra första match och det gick att ta på spänningen i omklädningsrummet före matchstart. Trots nervositet, så tar vi tag i matchen direkt och det dröjer bara 4 minuter innan Lovisa påpassligt snor åt sig bollen och rullar in damlagets första mål med sin vänsterfot. I mitten av första halvlek utökar Tuva efter ett fint anfall, där hon har tagit sig in i motståndarnas straffområde ända från sin ytterbacksplats. Minuterna före halvtidsvila, så lyckas vi dessutom stänka dit både 3-0 och 4-0.

I andra halvlek har nerverna lugnat sig och vi kan slappna av lite - både på gott och ont. Efter 12 minuters spel i andra halvlek trycker Beda in 5-0 och bara några minuter senare sätter Vendela 6-0. Efter det stannar tempot i matchen av lite. Liksom oss gör Ekerö sin första träningsmatch för året, så det är två ganska trötta lag ute på banan.

Mot slutet av matchen reducerar Ekerö till 6-1 efter en snygg frispark och matchens sista minut fastställer Emelie slutresultatet 7-1.

Reymersholms IK - FK Bromma 2-3 (2-1)
Vi gästar Reymersholm på Tanto och det kommer till att bli en jämn kamp. Vi öppnar matchen starkt genom Frida som bjuder på nätrassel efter ett väggspel med Lovisa. Det dröjer dock inte allt för länge innan Reymers kvitterar och sedermera även tar ledningen med 2-1, vilket är ett resultat som står sig till halvtid.

I andra halvlek lyckas vi vara mer effektiva på sista tredjedelen och kvitterar efter att Vendela har slagit ett inlägg som via motspelare letar sig in i mål. Frida som öppnade målskyttet lyckas sedan avgöra matchen till vår fördel efter en djupledsboll från Lisa.

FK Bromma - Ängby IF 1-1 (0-0)

Matchen mot Ängby blev tyvärr ingen höjdare. Inte nog med att vi inte fick spelat att stämma, vår mittbacksklippa Anna fick dessutom utgå tidigt i första halvlek med en skada - som tyvärr visade sig vara ett avslitet korsband. Vi hoppas på en smidig läkeprocess och rehabilitering, men eventuellt kan det vara så att Anna som redan har skadat korsbandet tidigare blir tvungen att ställa skorna på hyllan.

Under egentligen hela första halvlek böljar spelet fram och tillbaka, utan att några jättechanser skapas från något av lagen. Det är bollväxlingar på mitten och korta anfall. Till halvlek är ställningen fortfarande 0-0.

Ängby lyckas göra 1-0 tidigt i andra halvlek och vi har fortsatt svårt att komma in i matchen. Det blir inte lättare när nästa mittback skadar sig. Nora stukar foten.

I mitten av andra halvlek gör vi en formationsförändring och spelar med högre press. Det är något som gör att vi tar över matchen helt och hållet, vilket till slut bär frukt när Vendela trycker dit 1-1. Vilket även blir matchens slutresultat.

FK Bromma - Rotebro IS 9-0 (5-0)

Sista träningsmatchen inför seriestarten var mot Rotebro och det skulle komma att bli precis ett sådant genrep som vi hade hoppats på. Vi gick ut och spelade vårt spel redan från första sekunden och tog i och med detta tag i taktpinnen. I minut 7 sätter Frida 1-0 framspelad av Lisa, bara tre minuter senare agerar Frida istället framspelare till Tuva som slår in 2-0. Fridas show fortsätter när hon gör 3-0 efter att ha snott åt sig bollen och sedan även sätter 4-0 målet, framspelad av Natalia. I matchminut 39 blir Emelie fälld i motståndarnas straffområde och vi tilldelas straff, en straff som Emelie själv tar hand om och sätter iskallt 5-0.

Om ni trodde Frida var nöjd med att ha varit inblandat i fyra mål i första halvlek så trodde ni fel. I andra halvlek stänker hon nämligen dit ytterligare tre mål, vilket fullbordar ett dubbelt hat-trick! Någonstans mitt i Fridas målkavalkad placerade Lisa iskallt in ett mål också.

När vi vid slutsignal summerar målproduktionen kan vi konstatera att vi vinner matchen med 9-0.




Img027
FK Brommas inriktning och motto. FK Bromma är också den första klubben i Sverige som är certifierad av Samba Football Academy.
Samba certifiering
Stadium
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub