F07
Header

Seger mot Vallentuna

Publicerad 2017-05-07 20:46
1
Söndagsmatch i segerns tecken

Så var det då dags - dags för årets första tjej-coach-match. Darrande på den orangea manschetten samlade Coach Hammarbäck och Coach Mattsson nio supertaggade tjejer på Vallen. Coach Klintberg hade darrat så till den grad tidigare i veckan att han ringt in förstärkning i form av herr och fru Almgren (Leias föräldrar) – vi tackar ödmjukast för förtroendet Tobbe… Dock skulle det visa sig vara ett mycket smart drag att ringa in dessa två plus en materialare – Loke!

Tillbaka till vallen – solen sken, Ängby svallade av värme, Coach M och H tog modigt av sig sina orangea täckjackor, endast iförda orangea t-shirts satte de på sig solglajjerna och började räkna in bilar och tjejer. Almgrens erbjöd sig generöst att ta en tjej - enkel resa till Vallentuna, Martin tyckte huvudsaken var att få dit tjejer så att vi får ett lag… Som tur var, dök herr Kumlin upp (Peter – Hedvigs pappa) och fixade skjuts för ytterligare tre tjejer- tur och retur Södra Ängby. Så första hindret övervunnet - puh.

Nästa steg – var tusan ligger Vallentuna??? Coach Hammarbäck frågade om det låg typ i Husby, inlånade Almgren förklarade tålmodigt med hjälp av google map var denna plats långt från Bromma låg. In i bilarna och kartläsare Mattsson satte igång och guida Hammarbäcks röda bil till dess att vi insåg att vi kunde ta rygg på Kumlin ända fram till planen, utan att köra fel en enda gång. Värre var när vi skulle hem och Coach M och H prövade max 8 varv uppe i rondellerna….

Då Coach M har en aningen skräck för att komma för sent och inte visste riktigt var Vallentuna låg – hade hon tagit i med hyfsat god tidsmarginal i kallelsen. Det visade sig att vi kom fram i tid för att genomföra ett vanligt långt träningspass - innan matchstart.

Coachernas coola t-shirts och solglajjer såg sig snart utbytta mot täckjackor med huva – vi hade uppenbarligen åkt långt närmre nordpolen.

Tjejerna delades in i två grupper, Maia och Stella tog med den äran på sig jobbet som målvakter denna isande dag.
Claudia och Evelina drillade sina medspelare med diverse uppvärmningsövningar. Coach Mattsson tog rådigt på sig uppvärmarrollen av målvakt Stella, men hade turen av att herr Almgren precis passerade med kexchoklad och kaffe. Elisabeth förstod allvaret i situationen, ryckte kaffe och choklad ur händerna på sin make för att denne skulle kunna träna Stella - på riktigt.

Coach Mattsson fokuserade på en annan del av uppvärmningen och försökte göra en brytning i "Apan-i-mitten" - resultat, Coach Mattsson föll och gled raklång -uppskrapad på knän och handflator.

Så var det då dags – Danne blåste till match! Denne Danne, dagens idol, en lite äldre domare som med orubblig pondus guidade oss igenom matchen, hjälpte tjejerna vid inkast, hörnor, frisparkar och målvaktsbollar.

Matchen började lite svajigt för FK. Vallentuna tjejerna tryckte på och Maia gjorde några fina räddningar. Så till slut lyckade backlinjen Leija, Evelina och Nora formera sig och få upp bollen till spel. Våra mittfältare Nellie och Hedvig la några snabba pass till forward Claudia – men inget mål tyvärr. Till slut lossnade Hedvig på vänsterkanten och sköt in i måååååååååååååååål!!! Välförtjänt 1-0 (författaren är eventuellt inte helt neutral i detta uttalande). Nor som gjorde sin första match gjorde en heroisk insats som back, fina brytningar och framspel på sin kant!

Pausvila och målvaktsbyte

Väl ute på plan insåg vi att Vallentunianerna hade lagt om ordentligt under vilan, de tryckte på och vi spelade en god stund endast på vår planhalva. Men så till slut var det dags, tjong, tjong, tjong-i-medaljongen – Nellie mosar in 2-0!!!!

Tränarduon i sina dunjackor vet knappt till sig, vänder ryggen mot plan och gör lite juvenila glädjehopp och tysta hejarop med varandra…

Matchen flyter på och vi får till vårt spel fint. Tjejerna har verkligen lärt sig och förstått det här med att hålla position – härligt att se och tack till manliga kvartetten för idogt tränande!!!! Till slut lyckas nummer 8 i Vallentuna få tag i bollen vid sitt eget mål, kör som en plog rakt igenom hela vårt lag och skjuter mål. Jag erkänner – de var värda detta mål.

Resultatet 1-2 (till oss) står sig, vi säger tack med blåfrusna nästippar och förfrusna fingrar och konstaterar att vi fortfarande är obesegrade i Sanktan 2017.

//Coach Mattsson

Charlotte Mattsson
Md 2
Danne - dagens fantastiske domare
Md 3
Img027
FK Brommas inriktning och motto. FK Bromma är också den första klubben i Sverige som är certifierad av Samba Football Academy.
Samba certifiering
Stadium
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub