Herrlaget
Header

Nyförvärv 13! Adam Rana

Publicerad 2020-09-26 11:53
Ar
I senaste numret av modetidningen Café, så kunde man lära sig allt om höstens trender. När man bläddrar bland artiklar om hur rutigt är säsongens mönster, om hur koftan kommer spela en nyckelroll och hur puffer-västen utmanas av Shearling-jackan, så kommer man till slut till tidningens huvudnummer. Ett stort uppslag om stilikonen Adam, har skrivits av en modejournalist som valt att vara anonym. Skribenten väver in i texten att denne Adam från Suit Supply har tecknat avtal med FK Brommas herrlag i fotboll. Vidare menar den anonyma skribenten att Adam ser fotbollen som ett utomordentligt sätt att hålla kroppen i trim, för att fylla sina kostymer på bästa sätt. FK Bromma går i sociala medier ut och bekräftar den anonyma insändaren och passar därmed på att presentera ytterligare ett nyförvärv, och ytterligare en kille ur ”kostym-gänget”. Den här gången är det däremot ingen Dufvenmark, utan en Rana, Adam Rana. Samma Adam som insändaren i Café handlade om. I Adam får vi en reflexsnabb och modig målvakt.

Vi blev lite chockade när du kom till oss, och vi fick reda på att du inte har spelat fotboll särskilt frekvent eller seriöst tidigare, med tanke på den goda nivå du håller som målvakt. För dom som inte vet, vill du berätta kort om var du har spelat före FK Bromma?
Innan FK Bromma har jag väl spelat lite överallt. Mycket med vänner, i gymnasiet och sen blev det något år i Stockholms Universitet också innan jag skadade mig. Efter det har man väl hållit igång med lite korpen spel någon gång i veckan.

Vad var ditt första intryck av FK Bromma och vårt herrlag när du kom till oss?
Första intrycket var att det här är ett gäng hungriga killar som vill vinna. Det märkte man direkt på den höga nivån på min första träning. Man märkte på en gång att vi inte spelade bara för att, utan vinst är det viktigaste och det syns på träningarna.

Ni målvakter drillas titt som tätt i olika avslutsövningar, där ni får många skott mot er. Vem i laget har enligt dig skarpast avslut?
Jag kan säga att man känner det i kroppen dagen efter en skottövning. Med andra ord så kan grabbarna definitivt ta ordentliga skott. Men skarpaste avslutet måste ändå gå till Gustav. När han har bollen vid fötterna så gäller det att man är på tårna och är redo att få ett skott på mål!

Målvakter har fördelen att kunna spela fotboll förhållandevis länge jämfört med andra positioner, och når ofta sin toppnivå senare än till exempel en anfallare. Du är ung och gör du som Buffon, så har du typ 20 år seniorfotboll kvar. Kommer du vara den spelare som gjort flest matcher i FK Brommas A-lag när du lägger handskarna på hyllan?
Jag känner definitivt att jag blir bättre och bättre för varje träning! Och känner att jag har mycket kvar att ge. Att stå i mål lika länge som Buffon vet jag inte, men så länge kroppen håller ihop och tillåter så kommer jag stå i kassen flera år till. Att skriva in sig i FK Brommas historieböcker vore inte heller helt fel.

Herman Zettergren
Img027
FK Brommas inriktning och motto. FK Bromma är också den första klubben i Sverige som är certifierad av Samba Football Academy.
Samba certifiering
Stadium
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub