Matchreferat, 13 dagar efter omgång 2

Publicerad 2020-09-03 16:34
Omg. 2
I seriespelets andra omgång, utspelades en hård kamp när vi tog emot Stockholms Universitets FF hemma på FK Vallen. Två offensivt lagda lag, med bra fysik drabbade samman och tempot var minst sagt högt.

Efter ett matchen stått och vägt i ungefär femton minuter, en kvart, så tog vi ledningen när Matthew stötte dit en målvaktsretur. Därefter öppnade det sig otroliga ytor för oss gång på gång på offensiv planhalva. Med ungefär lika mått otur och oskärpa, så lyckas vi dock inte omvandla chanser till mål och tillslut tar sig motståndarna in i matchen igen. Chanser utbyts och vi får efter en rörig hörnsituation plocka ut bollen ur egen kasse. 1-1 är ett resultat som sedan står sig till halvtid.

Vi öppnar andra halvlek bra, men liksom under matchens första 45 minuter är vi inte helt skärpta i de avgörande momenten. Med 20 minuter kvar äter sig Stockholms Universitet sig in i matchen igen och känns faktiskt mer beslutsamma i fler moment än oss och har en boll i stolpen. När vi på bänken hade ställt in oss på ett oavgjort resultat, så frälser Assa oss genom att på ett kyligt sätt lobba bollen över motståndarnas målvakt i den 88e minuten. Vid ledning 2-1 så grisar vi av sista minuterna och kan jubla av glädje när domaren blåser av matchen. Tre nya poäng på kontot!