F07
Header

Strömvallen och Danderydsvallen på en och samma dag

Publicerad 2017-05-22 21:45
Frågorna som ältade i tränarskaran; skulle vi kunna besegra Bele/Barkaby i år och hur spelar de uppe i Danderyd egentligen? Svaret blev nej och bra, men vi var bättre....

Strömvallen!!!!
Efter förra årets mer eller mindre smickrande resultat på denna arena så var det med svettiga händer å hålögd blick som jag peppade mig själv i att tjejerna har tagit stora kliv i sin utveckling och nu är redo att utmana Bele/Barkarby.
Värmen som äntligen omfamnat oss under helgen fick oss att anpassa uppvärmningen och "drick mycket vatten" blev ett mantra.

Kapten Anna och Nor delade på målvaktsuppdraget och vi mönstrade ett härligt taggat gäng.
Pipan ljöd och staben hann knappt lyfta blickarna från taktikpärmarna innan Melawit skickade iväg en motståndare till fiket för lite klassisk "korv med bröd" och blev redigt kapad innanför straffområdet och signalen ljöd för straff. Efter lite "kylspray" och behandling så klev Melawit fram och satte dit 1-0.
Efter det så visade BB att de också tagit kliv i sin utveckling. Stort spel. Långa öppnande passningar och vältajmade löpningar avlöste varandra och rev upp stora luckor i vårt i övrigt starka försvar.
Bollarna trillade in i takt med att värmen tilltog och våra tappra tjejers ork tröt.

När värmeångorna skingrats och domarn blåst i pipan för sista gången kunde vi konstatera en rejäl förlust i siffror, men ett stort kliv närmre ett mycket bra lag. Imponerade och lite deppiga åkte vi hem till vallen.
Där fylldes det på lite depåer och en glass fick slinka ner för att få ner temperaturen.
För snart var det dax för match 2.

Danderydsvallen.
Solen stod inte längre i zenit och sushilunchen verkade ha smått magiska egenskaper vad gäller energidepåernas påfyllning.
Tre av tjejerna fick dubbla och det var likt den tidigare matchen ett rejält bortafölje som flöt sig fram till Danderydsvallen.
Väl där så drabbades Coach Fuller av nostalgins härliga grepp och förlade uppvärmningen på naturgräset. Med fuktig blick och den tilltagande brisen i håret drog han igång tjejerna.
Responsen var minst sagt knackig och tjejerna föredrog det mer artificiella "gräset". Själv stod jag å funderade på om jag någonsin kommer bli nostalgisk över de dammiga grusplaner jag kuskades runt på. Troligen inte.
Maia och Smilla delade på målvaktsuppdraget och Ella drog på sig kaptensbindeln.
Det drogs upp ett rasande tempo, samtidigt som vi lyckades behålla lugnet och ha adress på passningarna. Spelet böljade fram och tillbaka innan vi lyckades med det vi pratat om innan med rejäla passningar och adress på passning.
Iris spräckte nollan och Claudia lyckades med ett Hattrick med tre mål medan Danderyd lyckades spräcka vår nolla med ett hårt välplacerat skott. Många av tjejerna lyckades verkligen med många av sakerna vi tränat på vilket gör oss både glada och stolta.

Nu ser vi fram emot en härlig vecka och varmt träningsväder.
//Coach Klintberg

Charlotte Mattsson
Img027
FK Brommas inriktning och motto. FK Bromma är också den första klubben i Sverige som är certifierad av Samba Football Academy.
Samba certifiering
Stadium
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub