Header

Lär känna FK Brommas nye klubbchef Herman Zettergren

Publicerad 2021-04-18 19:48
Herman
Ny klubbchef i FK Bromma

Klubben har sedan många år haft en anställd kanslist men vill nu höja den fotbollsmässiga nivån, ge våra barn och ungdomar en bra fotbollsutbildning och våra tränare ett bättre stöd framåt. Detta kräver kunskap, engagemang och tid, något styrelsen har svårt att hinna med. Därför har en stor del av administrationen skalats av, digitaliserats och förenklats för att vår nye klubbchef Herman skall kunna fokusera på att utveckla klubben fotbollsmässigt. Vi tror och hoppas att detta kommer leda till en ännu bättre förening med fler barn som spelar fotboll längre.

Styrelsen hälsar Herman välkommen till klubben och låter honom presentera sig själv: Jag är 26 år och är uppvuxen i Bromma, eller mer korrekt är nästan att säga att jag är uppvuxen på fotbollsplanen. Det var åtminstone där det mesta av min vakna tid spenderades. Jag började spela fotboll i Brommapojkarna som femåring och det var kärlek vid första ögonkastet.

Tidigt visade det sig att jag hade mest talang som målvakt och det blev min position. Under många år spelade jag i två lag samtidigt och adderade målvaktsträning på det, så det är kanske inte så konstigt att jag nästan bodde på planen. Det blev spel i BP fram till 18 års ålder och därefter seniorfotboll i Vasastan BK i två år, innan jag bestämde mig för att sluta spela. Vid sidan om mitt fotbollsspelande började jag arbeta som fotbollstränare på högstadiet, motsvarande de ungdomsledare vi har i FK Bromma idag.

Allt eftersom ville jag ta mig an nya utmaningar som tränare och kan nu konstatera att jag har haft tränaruppdrag för såväl killar som tjejer i de allra flesta åldrarna. Det är säkert många som känner igen mig från "Vallen", då jag har spenderat drygt två år som tränare i FK Bromma - först ett år med U19 och sedan november 2019 i herrlaget.

Bortsett från fotbollen spenderar jag gärna tid med min sambo, hund och vänner. Jag gillar även att fota och laga mat. I bagaget har jag med mig en kandidatexamen från KTH, två år som fastighetsmäklare och senast två år på fastighetsbolaget Vasakronan. Det lämnar jag nu bakom mig för att få arbeta med min stora passion: fotboll.

Vad blir det första du gör som klubbchef för FK Bromma? Oj, svår fråga! Det finns mycket jag vill sätta tänderna i. Men det första jag gör blir att försöka lära känna spelare och ledare i våra lag, genom att spendera mycket tid på Vallen. Det är viktigt att jag förstår hur våra lag ser ut och fungerar, innan jag kan börja utveckla verksamheten.

Vad anser du är den största fördelen med att spela i FK Bromma? Jag kan rada upp mängder med fördelar. Klubben är lokalt förankrad, barnen och ungdomarna har nära till träningarna och får spela med sina vänner, det känns väldigt familjärt och så vidare. Men den största fördelen skulle jag säga är möjligheterna till bra träningstider och stora ytor. Det är få klubbar i Stockholm som är bortskämda med det.

Hur kommer dina tidigare uppdrag/erfarenheter inom FK Bromma hjälpa dig i din nya roll som klubbchef? Utöver att ha varit tränare i FK Bromma i drygt två år, så har jag även suttit med i styrelsen. Det gör att jag redan känner klubben och har en förståelse för hur den fungerar. Vad som fungerar bra och vad som kan utvecklas. Det tror jag kommer vara till stor hjälp.

Har du någon förebild som du hämtar inspiration ifrån och i så fall varför just hen? Jag försöker hela tiden att hämta inspiration och tankar från olika spelare, tränare och ledare. Självklart sneglar jag en hel del på verksamheten i både Sveriges herr- och damlandslag. Det är alltid intressant att följa förbundskaptenerna på presskonferenser och i intervjuer. Extra svag är jag för personer som visar mycket passion i sitt ledarskap, därför är Liverpools tränare Jurgen Klopp en häftig inspirationskälla.

Vill du komma i kontakt med Herman gör du det HÄR


Klubben och styrelsen välkomnar Herman

Img027
FK Brommas inriktning och motto. FK Bromma är också den första klubben i Sverige som är certifierad av Samba Football Academy.
Samba certifiering
Stadium
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub