Header

Gott nytt år! Säsongen 2021 i text och bilder.

Publicerad 2022-01-01 17:44
Gott nytt
2021 var ett händelserikt år i FK Bromma. En ny ambitiös styrelse tillträdde, en klubbchef anställdes och nya lag entrade verksamheten. Mot årets slut var även nytt konstgräs på Vallen ett faktum. Dessutom rekordmånga deltagare på knatteskolan.

Säsongen 2021 bjöd på många förändringar i föreningen. Den förra styrelsen (bortsett från Ordförande) hade suttit två år, och en ny styrelse tog vid. Arbetet att utveckla klubben vidare ligger såklart i fokus för styrelsen och man har med hjälp av en extern expert påbörjat arbetet att ta fram en femårsplan för klubben.I ett parallellt led anställdes en Klubbchef, som månar om en sportslig utveckling och en högkvalitativ spelarutbildning i FK Bromma.Styrelsens och Klubbchefens arbete är inget som förändrar klubben på en natt, men bollen är i rullning och en del kortsiktiga effekter kommer att finnas, även om ett förändringsarbete sker över tid.


FK Bromma deltog med 17 lag i Sanktan på barn- och ungdomssidan. Även herrlaget och veteranlaget deltog i seriespel.

I Sanktan träffade de flesta lagen rätt nivå och fick både vinna och förlora matcher, vilket är nyttigt för utvecklingen. På Vallen ägde många välspelade matcher rum, där våra lag bjöd på fint spel. Ser fram emot ett 2022 med fler bra matcher!För herrlaget slutade säsongen i en besvikelse, då man missade det stora målet att gå upp en division i seriesystemet. Två tidiga förluster stod laget dyrt i serien som endast spelades med enkelmöten, och då hjälpte det inte att gå obesegrade resten av serien, utan man föll stod och föll med tre poäng för lite i toppstriden. I Stockholm Cup har det däremot gått bättre, där vann man sin grupp och har avancerat ytterligare två matcher i slutspelet. I februari börjar slutomgångarna spelas och FK Brommas herrlag har chans att knipa en plats i kvalrundan till Svenska Cupen om framgångarna fortsätter.Veteranerna visade upp världsklass, gick obesegrade genom seriespelet och vann därmed med hela 6 poäng över tvåan. Stort grattis!


På träningsplanen var det fullt ös hela året. Våra i spel 7 mot 7 och äldre, lag tränade under högsäsong två pass i veckan med utbildade tränare SvFA. Från dessa pass kunde både spelare och ledare ta med sig goda verktyg för fortsatt utveckling på lagets "egna" träningar. Parallellt testade vi för första gången att erbjuda rotationsträning hos äldre spelare för de som ligger långt fram i utvecklingen, för att stimulera och utmana dessa spelare i större utsträckning. Hittills har feedbacken varit att det har fungerat mycket bra med integrering av dessa spelare hos de äldre lagen och därmed kommer rotationsträning fortsätta över säsongen 2022.

Fotbollsglädjen ledde dessutom till två rekord! Vi hade nämligen ett rekordhögt deltagande på såväl knatteskolan, som Camp Brazil. Hur roligt som helst!
Vi strävar efter att vara en förening där man kan spela från knatte till och med senior. Därför var återstarten av damlaget en viktig punkt på agendan för 2021. I september var återstarten ett faktum och damlaget gjorde sitt första gemensamma träningspass. Laget är nu igång och tränar regelbundet två gånger i veckan och förhoppningsvis kommer ytterligare några spelarförstärkningar in under början av 2022, och då är laget mer än redo för seriespelet. Välkomna säger vi till damlaget!Vi välkomnar också vårt hela nya U19-lag! Under året har föreningen haft en dialog med ett pojklaglag födda 2004 som idag är aktiva i Brommapojkarna. Laget som spelar på en hög nivå, gör bra ifrån sig i S:t Eriks-Cupen och är redo för nya utmaningar som att få spela P18-kval till U19. Efter en bra och givande dialog med deras lagledare och tränare, är vi glada att de nu har anslutit till oss. Det kommer bli ett inspirerande lyft för hela klubben att få in dessa välskolade och duktiga fotbollsspelare. De kommer inte bara själva kunna tävla på en hög nivå, utan kommer med sina kunskaper att bli bra förebilder och ungdomsledare hos flera av våra lag. Det blir dessutom en naturlig påfyllnadskälla för herrlaget.

Vi önskar er alla ett gott nytt år! Nu ser vi med spänning fram emot säsongen 2022 i FK Bromma.

Img027
FK Brommas inriktning och motto. FK Bromma är också den första klubben i Sverige som är certifierad av Samba Football Academy.
Samba certifiering
Stadium
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub