Herrlaget
Header

Spelarintervju: Axel Modin inför 2020

Publicerad 2019-11-25 09:54
Axel
Axel Modin anslöt inför 2019 till FK Bromma från ungdomsfotboll i IF Brommapojkarna, och blev ett stående inslag i startelvan i FK Brommas A-lag under säsongen 2019. Axel är i grunden en vänsterback, men fick vid ett par tillfällen under 2019 spela på andra positioner. Under en match som central mittfältare stänkte han dit fyra kassar, vilket var flest antal mål gjorda av en spelare i en och samma match under föregående säsong. Vi passade på att ta oss en pratstund med honom, för att få ta del av hans tankar inför säsongen 2020.

- Under förra säsongen var du ett återkommande inslag i startelvan, och startade i princip alla matcher. Hur viktigt var det för din utveckling?

Det är alltid viktigt att få matchträning för att utvecklas, speciellt i det här läget då det gällde att bli bekväm med att spela mot tyngre spelare än i juniorfotbollen, spelare som inte är rädda för att visa var skåpet ska stå i duellspelet. Inför denna säsong känns det därför skönt att ha den erfarenheten.

- Inför kommande säsong, så har en del omstruktureringar presenterats. En del i det hela är att klubbens U19 kommer att flyttas upp till A-laget och en del externa spelare ser ut att tillkomma. Hur slagkraftig trupp tror du FK Bromma kommer att ha när seriespelet startar 2020? Och vad bidrar du med som spelare och person?

Från det jag har sett är u19 ett mycket bollskickligt lag och de tillskott vi får därifrån kommer stärka vår trupp. Jag förväntar mig att vi nästan ska plocka full pott nästa säsong, förutsatt att några av de yngre får lite hår på benen och vågar smälla till lite mer. För egen del så ser jag ser fram emot att bidra med citat och mycket skäll på domaren. Lovar också minst 3 baljor nästa säsong.

- Slutligen, du är en av spelarna som tidigare spelat under den nya tränarduon, när du var i IF Brommapojkarna. Vad kan truppen förvänta sig från tränarhåll?

Jag tror att truppen kan förvänta sig många fina citat och publika uthängningen av spelare. Skämt åsido - laget kommer få ta del av strukturerade och varierade övningar med gott tempo.



Herman Zettergren
Img027
FK Brommas inriktning och motto. FK Bromma är också den första klubben i Sverige som är certifierad av Samba Football Academy.
Samba certifiering
Stadium
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub