Herrlaget
Header

Nyförvärv 12! Gustav Dufvenmark

Publicerad 2020-09-26 11:38
Gd
Då var det dags att presentera Dufvenmark nummer två, eller egentligen kanske snarare nummer ett. Han är nämligen den förstfödde av bröderna och spelar dessutom med just nummer ett på tröjan. Trots att han med sina 29 är äldst i laget, så är han absolut coolast. Långt hår, välfriserat skägg, tatuerade armar och arbetar med kostymer. Han glider till träningarna på mc, till skillnad från Erics moppe eller pappas Porsche. Som målvakt är han också cool, och bidrar med ett härligt lugn och en nypa rutin. Varmt välkommen säger vi till Gustav Dufvenmark!

Vi har värvat ett gäng spelare som har ett förflutet i FK Bromma, även du tillhör den kategorin. Om man bortser från årets säsong, när spelade du din senaste match för FK Bromma? Och som vanligt vill vi även höra, vad upplever du är skillnaden på dåtidens och dagens A-lag?
Tyvärr så minns jag den senaste matchen, tidigt 2015. Bedrövlig match mot Lokomotiv Blackeberg som slutade med en 3-0 torsk i Div 5. Det uppenbara med dagens FK är att jag blev äldst och resterande grabbar numera är i veteranlaget. Men dagens gäng är riktigt vasst. Mer possession i dagens FK kontra förra så tror att vi kan gå långt med det här laget.

Vad behöver vi som lag tänka på för att hjälpa dig att hålla så många nollor som möjligt?
Med bollinnehavet vi kommer ha och benknäckarbackarna framför mig så har vi en bra kombo för många nollor.

Vad ger mest panik - En usel hemåtpassning, eller en för liten kostym där slagen står ut som strutar?
Hade du ställt frågan för några år sen så hade kostymen vart jobbigare. Men med många år i branschen är jag nu förstådd i att det bara är kläder. Folk bär det dom trivs i. Så med tanke på min veteranstatus förväntar jag mig passningarna på foten, annars kan ett och ett annat vrål komma.

Om du och brorsan hade bytt positioner för en dag, vem hade gjort det bäst? Du som mittfältare eller Linus som målvakt?
Är serien avgjord sista omgående föreslår jag att han och jag byter plats sista halvlek så får vi se hur utfallet blir. Han är ju lite bollrädd så har mina aningar om vem som vinner. Ser ju dock mig själv som en anfallare, tänk en blandning av Roque Santa Cruz och Oliver Giroud. Så får jag chansen är det målgaranti. Annars är det jag som står för första rundan hos Rikard på segerfesten vid uppflyttningen.

Slutligen, vad är du tipset till Eric, som trots sina 20 år tar sig till träningarna på moppe. Ska han gå direkt på MC, eller försöka ta vanligt körkort först?
Hade du ställt frågan i början av sommaren är MC givet. Men med piskande regn känns vanligt körkort mer rimligt. Och är ju trots allt en ansvarsfull vuxen så rekommendationen får bli bilkörkort.

Herman Zettergren
Img027
FK Brommas inriktning och motto. FK Bromma är också den första klubben i Sverige som är certifierad av Samba Football Academy.
Samba certifiering
Stadium
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub